Shockwave therapie.
Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij er met een behandelkop radiale “shockwaves” op de te behandelen lichaamszone worden gericht.
Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij er met een behandelkop radiale “shockwaves” op de te behandelen lichaamszone worden gericht.
Shockwave wordt meestal ingezet na het maken van een echo om de locatie te bepalen en het weefsel te kunnen beoordelen waardoor een gerichter behandelplan kan worden ingezet. Shockwave therapie is een goed toepasbare techniek voor een scala aan klachten. Bij Bewegen naar Gezondheid bieden we shockwave therapie aan bij de volgende vier indicaties:
Shockwave therapie wordt algemeen beschouwd als een veilige behandelingsoptie die, wanneer correct toegepast, minimale bijwerkingen heeft. Het is vooral effectief voor patiënten die geen resultaat zien bij andere behandelvormen. Omdat het een niet-invasieve behandeling is, zijn de risico’s van infecties of complicaties zeer laag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor veel patiënten.
Nadat bepaald is dat shockwave de juiste behandelmethode is, wordt er gel aangebracht op de locatie van klachten. In de behandelkop van het apparaat zit een snel bewegend projectiel dat energie doorgeeft aan de kop. De trillingen (radiale shockwaves) dringen door in het weefsel en wordt opgenomen door het lichaam. De shockwaves zorgen o.a. voor pijnvermindering, versterkende bloedcirculatie en toename van groeifactoren.
Shockwave therapie is een geavanceerde, niet-invasieve behandelmethode die met succes wordt toegepast voor een verscheidenheid aan musculoskeletale aandoeningen. Deze therapie maakt gebruik van krachtige geluidsgolven die direct naar het getroffen gebied worden gestuurd. Deze golven stimuleren het genezingsproces van het lichaam door de bloedcirculatie en celactiviteit te verhogen, wat leidt tot snellere weefselreparatie en pijnverlichting.
De procedure begint typisch met een echografisch onderzoek, waarbij de exacte locatie van het probleem wordt bepaald en de staat van het weefsel wordt beoordeeld. Deze stap is cruciaal omdat het de behandelaar in staat stelt om een gericht behandelplan op te stellen, wat de effectiviteit van de shockwave therapie aanzienlijk kan verhogen.
Na het echografisch onderzoek wordt de shockwave therapie uitgevoerd door een apparaat dat geluidsgolven genereert en deze door een behandelkop naar het specifieke gebied stuurt. De geluidsgolven worden met hoge snelheid opgewekt en vervolgens geconcentreerd op het gebied van het letsel. Wanneer deze golven het lichaam binnendringen, veroorzaken ze microtrauma’s in het weefsel, wat op zijn beurt het genezingsproces stimuleert.
Deze microtrauma’s activeren het lichaamseigen herstelmechanisme en stimuleren de productie van nieuw collageen, een eiwit dat essentieel is voor de structuur en de sterkte van het bindweefsel. Door het stimuleren van de collageenproductie helpt shockwave therapie bij het herstel van beschadigde pezen, spieren en ligamenten, waardoor ze sterker en beter bestand zijn tegen toekomstige blessures.
Indien u aanvullend verzekerd bent wordt de therapie waarschijnlijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Controleer dit altijd van tevoren in uw polis of zorgverzekeraar.
Mocht EPTE-therapie niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar dan kunt u altijd op eigen kosten gebruik maken van deze dienst. Bekijk onze actuele tarieven.
Bel 085 – 90 255 02. Wil je liever wat meer informatie ontvangen, mail dan info@bewegennaargezondheid.nl.